Wednesday, May 12, 2010

Roadtrip del 4

Då bar det iväg till Koh Chang, men långt ifrån raka spåret. Vi gjorde många stop på vägen för mat och bad. Vi körde kustvägen hela vägen, ibland var vägen mindre bra men det var det helt klart värt. Vi anlände till Laem Ngob, där vi tog färjan över till Koh Chang. Vi behövde inte betala något för att ta bilen över vilket var kanon. Tur och retur kostade 120 baht per person, men som sagt bilen var gratis.

Jag hade de inte varit på Koh Chang sedan jag backpackade runt för 8 år sedan och då kom vill direkt till en strand med en speed boat. Vi var framme på ön runt 18.00 och började köra, givetvis hade vi ingen direkt koll vart vi skulle bo, utan vi skulle bara ta ett ställe när vi var framme. Pga av en aning dålig koll, hög musik och många skratt svängde jag av fel utan att jag visste om det. Tyckte la att det tog ovanligt lång till att komma till stranden, efter ca 30 minuters körning frågade jag en vänlig själ som förklarade vart jag hade kört fel.

Precis lagom till vi kom till alla backar hade det blivit mörkt. Ni som vet hur vägarna ser ut på ön förstår mig, ingen höjdare att köra i mörkret när man inte riktigt är säker på hur vägarna går. Sedan underlättar det ju inte att lokal befolkning far som galningar nerför bergen :)

Men efter ett antal svettiga minuter var vi nere på Had Sai Kaew. Vi tog in på ett helt ok guesthouse precis vid stranden med a/c, internet, kabel tv m.m. för 600 baht. Efter en snabb duschen stack vi ner på stranden och njöt av lite goa drinkar och god mat.

No comments: