Saturday, May 08, 2010

Roadtrip Del 3

Dagen efter var vi tillbaka i Ban Phe där Took Taas farbror mötte oss. Vi stannade vid Laem Mae Phim för lite bad och inköp av skaldjur. Det köptes bläckfisk, räkor, musslor och 3 stycken stora fiskar. Efter det åkte vid till staden Klaeng där vi mötte några av Took Taas kusiner, som också vill hänga med hem till Took Taas farbror. Han lever ute på landsbyggden, så det var en spännande upplevelse för Roger och Jessica, väldigt annorlunda gentemot alla turist ställerna de hade varit på.

Farbron har spenderat så gott som allt han hade tjänat i Saudi Arabien, på att köpa mark och plantera gummi träd. Hans plantering är på lite över 100 Rai, vilket är väldigt mycket. Jag tror en hektar är ca 6 Rai, rätta gärna mig om jag har fel. Träden är fortfarande ganska små, men så småninngom kommer det ge honom gott med pengar. Han hade även en fiskodling, med över 30.000 fiskar!

Jag och Roger spenderade en dryg timme med att fiska och dricka öl...;) Det var så himla pinsamt, jag tror det tog mig nästan 45 minuter innan jag fick napp. Kom då ihåg att det fanns mer än 30.000 fiskar. Roger lyckades också att få upp en liten rackare, på hans reaktion kunde man tro att han hade dagit upp en gammel gädda.

Kvällen spenderades med grillning, matlagning och mycket prat och höga skratt. Det var så himla skönt att komma ut på landsbyggden och slippa höra ljud från bilar, nattklubbar m.m Vi alla sov på golvet och roger sa han inte hade sovit såpass bra på hela resan.

Jag var upp tidigt nästa morgon, hann med lite fiske innan de flesta hade vaknat. Vid 10.00 hade vi ätit lite frukost och var redo för att bege oss av mot Koh Chang. Alla ville att vi skulle stanna några dagar, men det får bli nästa gång.

No comments: