Friday, May 07, 2010

Roadtrip Del 1

Desvärre är inte bilderna av den bästa kvaliten, något hände med bilderna när jag förde över dem. Förlorade orginal filen, men jag väntar på att en kompis ska skicka mig dem igen. Men det är ju lite bilder iallafall.

Klockan 09.00 satt jag i bilen och var på väg mot Rayong för att möta upp Roger, Jessica och Took Taa. Took Taa befann sig i Bangkok så hon tog bussen till Rayong. Bilturen till Rayong gick allatiders, ganska lite trafik, så det gick undan :) Jag var nere på stranden Had Mae Ramphung efter ca 5 timmars körande. Roger och Jeesica hade bokat in oss på ett guesthouse som låg precis på stranden. Jag hade knappt hunnit kliva ut ur bilen innan Roger kom med en kall öl, perfekt mottagande.

Medan vi väntade på att Took Taa skulle komma, stack vi iväg till den mysiga restaurangen Tamnapar. Vi hann med några drinkar innan Took Taa anlände till Ban Phe. Planerna för kvällen var att åka och träffa Took Taas farbror som hon inte hade träffat på 20 år! Took Taas pappa jobbar i Saudi Arabien sedan 20 år. Hans bror kom hem för några år sedan, jag tror han var i Saudi Arabien i 15 år.

Vi möttes upp utanför en restaurang....Took Taa var så nervös de har ju inte träffats på så länge. Helt plötsligt svänger en bil upp och ut kliver hennes fabror och moster. Allt var så himla underbart, alla skrattade och jag, Roger och Jessica bara stod och njöt av stunden. Sedan gick vi in till en lokal restaurang där vi hade en lång kväll! Hennes farbror kunde en hel del Engelska efter så många år utomlands. Men jag fick ändå jobba ganska hårt som tolk :)

Dagen efter skulle vi iväg till Koh Samed, men lovade att vi skulle stanna till en natt hemma hos dem när vi kom tillbaka från Koh Samed.

No comments: