Tuesday, December 08, 2009

Lång helg

Vi var lediga igår Måndag, vilket innebar en härlig lång helg. Took Taas kompis Tuck var här i Korat med sin man från Israel. Tuck var en av Took Taas bästa kompisar innan hon flyttade till Israel. Hon har snart bort där i 5 år och tivs alla tiders. Hennes man var mycket trevlig och hade bla besökt Sverige på motorcykel semester när han var ung. Vi satt och tjatade om all möjligt, många historer från Israel.

Jag och Took Taa tog med dem ut och visade upp Korat för dem. Vi besökte bla i Phimai, mängder av olika restauranger, marknader m.m.

Igår så tog vi med dem till Khao Yai, passade perfekt när vi ändå skulle köra dem till flygplatsen, senare på kvällen. Det var full rulle i national parken, mängder av folk. En lång helg med Fars dags firande gjorde sitt. Vi var och kikade på lite olika vattenfall och spatserade runt. När vi var på väg mot ett vattenfall brakade helt plötsligt en elefant ut från skogen, ca 100 meter bort från bilen. Han gick sakta sakta förbi oss, kändes som elefanten kikade in genom fönstret. Man kände sig inte speciellt stor när elefanten gick utanför dörren.

2 comments:

nadia said...

Ååhh så häftigt att möta en elefant -våra barn skulle förmodligen svimma av lycka om det hände oss. Du som bor i Korat... hur tar man sig lättast dit från Bangkok? Vi planerar att hälsa på gammelmormor nästa år och vill resa på det sätt som är bekvämast eftersom vi har tre barn... /nadia

harensjo said...

Lattaste sattet ar helt klart med buss, det gar bussar varje halvtimme fran Mor Chit. Resan tar 3 till 3 och en halv timme, beroende pa vilken tid pa dagen. Ni far lite snack pa vagen.

Annars gar det tag upp, oftast tar det lite langre for det stoppar stup i kvarten, men kanske lite bekvammare om ni reser med barn.

Taxi gar ocksa att ta. Vi tog en taxi fran flygplatsen till Korat och det kostade 2000 baht.

Michael