Wednesday, September 02, 2009

Hur funkar det därhemma?

Från och med igår (1 vecka) så har jag inga elever i mitt klassrum. 5 stycken elever är smittade av H1N1! vad jag inte kan begripa är att de bara håller mina elever hemma. Jag tycker de borde stänga hela skolan, men vad vet jag. Nu har tydligen någon elev i en parallel klass börjat bli sjuk, vet ej vad det är.

4 comments:

Anonymous said...

Det börjar lukta hysteri här hemma med, åtminstone i media. Vi hade första dödsfallet i svininfluensan som offentliggjordes härom dagen exempelvis.

Vaccinationerna skall jag sättas igång nu i höst, men det verkar ruskigt dåligt planerat - och förutom vissa speciellt utsatta grupper verkar det vara "först till kvarn" principen som gäller.

Malee said...

Men har ni så mycket H1N1 hos er! Stäng skolan tycker jag också!

Tittade egentligen bara in för att säga hej, det var ett tag sen!

Anonymous said...

Socialstyrelsen har en jättebra info om influensan, jag skickar dig länken imorgon.

Influensan är ny i sitt slag det är därför den ofta drabbar yngre, då de ofta har mindre utvecklat immunförsvar än äldre personer. Sedan är det klart att människor som redan tidigare har dåligt immunförsvar löper större risk att drabbas, det säger nästan sig själv.

Forskarna tror att det kommer flera "vågar" av influensan även nästa år.

Ja, det bästa är ju att göra som alltid...tvätta händerna även på höger tumme som ofta missas av högerhänta :) och sen sova och äta bra!!!

Så skall det här säker gå vägen :)

Kram sys

Anonymous said...

lasa hela bloggen, ganska bra