Saturday, February 02, 2008

Vad behövs

Har fått en del frågor om hur mycket pengar som behövs för att leva ett gott liv i Thailand. Det är inte lätt att svara på för vi alla har ju olika behov. Sedan beror det ju oxå på vart man befinner sig i Thailand. Bor man i ett turist området skjuter oftast priserna i höjden. Tänkte bara berätta lite vad saker och ting kan kosta här i Korat.

Hyr ni ett hus brukar hyran ligga runt 5000 baht. En lägenhet brukar ligga på 3000 baht i måndaden. Givetvis finns det billigare och dyrare hus att hyra. Jag själv har en hyra på 3000 baht och då har jag ett relativt stort hus, 4 rum och en stor trädgård, där det växer banan plantor, mango, stjärn frukt m.m.

Mat, det här är det inte lätt. Jag vet en del västlerlänningar som köper ris på morgonen för 20baht, likaså till lunch och även på kvällen. Sammanlagt 60 baht. Jag skulle aldrig fixa det alla dagar, men visst ibland blir det så. Jag behöver lite västerländsk mat då och då och den är betydligt dyrare än 20 baht.

Transporter, har du din egen bil eller hoj så blir det billigare. Men här i Korat har vi ju Song Taewn, lokala pick upp taxi som kör runt i staden. Resa kostar 8 baht tror jag det är nu. Då spelar det ingen roll om du ska 50 meter eller åka genom hela staden.

Jag och Took Taa spenderar mest pengar under helgen eftersom man är ledig. Så är det ju även hemma i Sverigen, när man är ledig det är då man spenderar pengar. Vi brukar gå ut och käka på någon bättre restaurang 2 gånger i veckan Måndag till Fredag. På helgen brukar det bli både Fredag och Lördag. En måltid för 2 på en finare Thai restaurang brukar kosta oss runt 350 baht, ingen öl i det priset. Då ska ni veta att vi beställer en hel del olika rätter.

Jag bränner nog mest pengar på resor och mat. Vi försöker att dra iväg varje månad till något ställe. Bara för att se något nytt och koppla av. Jag älskar att få nya intryck och upplevelser! Sedan tycker jag det är viktigt att kunna koppla av och göra något kul under veckans gång medan vi arbetar. Det finns inget bättre än att kunna gå ut och sätta sig på en mysig restaurang efter en lång dag på jobbet.

Har ni några frågor när det gäller priser här i Korat så är det bara att höra av er.

1 comment:

Fotavtryck i Asien said...

Schyssta priser där ännu..en del av det har vi här uppe också..man kan välja faktiskt. Fast markområden o landpriser har blivit sjukt dyra i Chiang mai också