Thursday, July 12, 2007

Försäkrings problem

Under mina 5 år här i Thailand, så har jag lyckats bryta foten och handen. Jag hade bara varit här i 5 månader när jag lyckades bryta foten. Jag hade ingen försäkring här nere utan var försäkrad hemmifrån. När jag bröt armen var jag försäkrad genom skolan med försäkrings bolaget AIA. Men det gäller att läsa igenom noggrant hur myckt försäkringen täcker.

En av lärarna här på skolan las in på sjukhus i en vecka. Hon valde det dyraste rummet för hon trodde försäkringen täckte det, men det sket sig fullständigt. När räkningen kom fick hon betala 15000 baht. Hon hade inte samma försäkring som jag. Nu har hon sagt upp sin gamla försäkring och tagit en goverment försäkring. Problemet är bara att det tar 3 månander innan man kan börja använda den. Så nu är hon utan försäkring i 3 månader och vad händer. Hon blir sjuk och läggs in på sjukhus i 3 dagar. Inte en aning om att det tar 3 månader innan den börjar funka. Det är allvarliga saker och hon behöver göra en cat-scan. Så där står hon utan försäkring.

Var noga med vad förskring gäller och läs igenom all fakta innan du väljer. Det finns många bra försäkrings bolag att välja på.

No comments: