Sunday, May 20, 2007

Lite klagande

Puh, igår var jag lagom förbannad. Jag var på Lotus och ni kan bara föreställa er hur mycket folk de är där en Söndag. Givetvis hade deras A/C pajat och gick knappt på halv fart. Det var som en bastu där inne. Folk sprang runt som galningar med sina shopping vagnar.

Jag skulle bara handla en limpa bröd, de var allt. Framme vid kassan, så finns de speciella kasser för de som har mindre än 10 olika varor. Det brukar funka alla tiders, men inte en dag som denna.

Jag tror jag hade 8 personer framför mig. När det återsod 2, så sätter de upp en skylt att kassan är stängd. Jaha, bara att ställa sig vid den andra "snabb kassan". Framför mig nu har jag 3 par som har sina kundvagnar propp fulla med varor. Då kassörskan förklarar att de måste byta kassa, vägrar de. De säger at de inte visste att man inte fick ha mer än 10 varor. Kan tilläggas att det står med stora bokstäver på Thailändska och Engelska. Det går helt enkelt inte att missa. Där står jag med min brödlimpa svetten rinner. Kassörska ger sig och börjar ta betalt. Hon gör likadant med de andra paren med kund vagnarna. När det är min tur, kommer plötsligt en kvinna och tränger sig före med en stor jävla kundvagn. Nu var slut på mitt tålamod. Jag tar tag i vagnen och skjuter iväg den bra bit och förklarar för henne ett och annat. Hon går skamsen iväg och ställer sig i en annan kassa. Kassörskan ber mig om ursäkt för allt. Kunderna bakom börjar prata med mig och tycker jag gjorde helt rätt.

Thailändarna är ett underbart folk och de är väldigt hjälpsamma och trevliga, men ibland glömmer det bort små saker. Under mina 5 år i Thailand har jag aldrig blivit tillfrågad om jag vill gå före i kön, för jag bara har en sak. Jag säger inte at det är bättre i Sverige, men det är skumt för Thailändarna hjälper ju vanligtvis till med allt.

6 comments:

Fotavtryck i Asien said...

wow, låter som rena kriget! Kösystem verkar obefintliga i större delen av östern--

Härensjö said...

Värmen bidrog väl till att folk blev som galna. Jag såg en person tuppa av i en annan kö. Jag var ine långt från att slänga min bröd limpa och bara gå ut. :)

Vid en anna kassa hörde jag hur folk svor hur alling gick så sakta och att det inte hade vissa kassor öppna. Kunde se hur folk led av värmen och svetten rann.

Legusta said...

Ja värmen kan vara ett helvete även i butiker här i Sverige som inte har aircon, och man blir trött och grinig då oxå här. Jag tänkte inte vara fördomsfull men om thailändare ej bett dej gå före i kön under 5 år, är det inte ett utslag att du bara är en turist farang.

harensjo said...

Kan vara sa, men jag har faktiskt aldrig se nagon fraga en thailandare heller att hoppa fram i kon. Har sett flera ganger folk som star med 1 liten pryl och framf;r dem 4 stycken med fullproppade vagnar.

Legusta said...

Oja samma stil här som där, folk som är stressade i varuhusets kö och som inget hellre vill än hem till familjen som betyder lika mycket här som där. Där är vi nog rätt lika. Vi behöver oxå vara mer hjälpsamma och lära oss att le emot världen allt blir så mycket lättare då eller hur Michael.

Nille said...

En Thailändare skulle ju sällan släppa dig före i kön, för det är ju som att erkänna att du är mer värd än honom. Löjligt tycker jag. Detta är ju samma sak som trafiken. Hur ofta får du hjälp att komma ut från parkeringen ens?

Dock, om man tittar dem i ögonen och frågar om man kan gå före, kan det ofta gå vägen. Inte för att de vill vara vänliga utan snarare för att de har svårt att säga nej.