Saturday, March 10, 2007

Avsked

Igår hade vi en avskeds fest för 2 lärare som lämnar oss nästa vecka. En av dem har varit här i 2 år och den andra bara ett år. Han flyttar söder över mot Trang. Han ville bo nära havet, vilket jag kan förstå. Det kan vara lit knepigt att hålla kvar lärare här i Korat, om det inte finns något som binder dem till den här delen av Thailand.
Förra året hade vi en amerikanska som kom till Korat för jobb. Hon hade fått för sig att Korat låg vid havet. Jag tror hon stannade i 2 dagar eller något.
Ibland frågar folk mig varför jag är i Korat, när det finns massor av underbara ställen vid havet. Jag vet inte riktigt, för jag älskar havet, men det finns ju alltid där. Det tar ca 5 timmar sedan är vi nere i Rayong. Här i Korat får jag uppleva saker som jag inte hade kunnat göra på någon tursit ort. Har en känsla att det kan vara lättare att komma närmare Thailändarna här uppe, men rätta mig gärna om jag har fel. Det är svårt för mig att avgöra eftersom jag bara levt som tursit på alla andra platserna.

En sak som jag är säker på, är att om jag hade bott vid havet, hade jag aldrig sett så mycket av Thailand som jag nu har sett. Jag trivs väldigt bra här i Korat. Det är kanske inte ett ställe att åka till för en 2 vecko turist, men vill man uppleva Thailand på ett annat sätt kan Korat och dess omnejd vara en bra början.

4 comments:

Nille said...

Jag tro du har helt rätt i dina påståenden. Det riktiga Thailand ligger utanför turistzonen. Som altid finns det undantag men visst är Thailändarna bättre när man kommer ut på bygden. Framför allt åt ditt håll.

Nille said...

Jag har en utmaning till dig på min blogg. http://www.uddman.nu/blog/niclas/2007/03/jag-r-lite-udda-som-alla-andra.html

Johan said...

Jag tror att det till syvende och sist beror på en själv, hur nära man kommer thailändarna på livet. Det spelar mindre roll var man bor.

Det riktiga Thailand som alla letar efter ligger ju mitt framför näsan på en, det gäller bara att uppmärksamma det.

Det är ju enklare om man är lite intresserad av landet man bor i.

Men jag håller med dig, det är bättre att bo på ett ställe med färre turister.

För hur det än är så blir turister inte alltid bra behandlade, även om de oftast inte förstår det själva. Men när man bor här och blir behandlad som en turist, då är det inte så skoj...

Eller nåt sånt.

Harensjo said...

Sant Johan. Ar man intreserad, sa och verkligen vill, sa spelar det ingen roll vart man bor.